10 handige tips voor een onvergetelijke trouwdag

Tips voor jullie onvergetelijke trouwdag

De meeste mensen trouwen maar een keer in hun leven. Zodra je besluit te gaan trouwen komt er heel wat op je af en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met ruim 50 bruiloften aan ervaring hoop ik jullie een aantal tips voor een onvergetelijke trouwdag te geven ter voorbereiding op jullie grote dag.

tips voor een onvergetelijke trouwdag

TIP 1: Maak er JULLIE dag van!

Om maar even met de deur in huis te vallen: Het is jullie trouwdag! Uit liefde voor elkaar hebben jullie besloten te gaan trouwen en hier een mooie dag van te maken. Maak er dan ook echt een dag van die bij jullie past en die jullie nooit meer gaan vergeten. De dag dat jullie gaan trouwen is allang niet meer een verzameling van clichés maar een dag om het leven met elkaar en jullie liefde voor elkaar te vieren in gezelschap van familie en vrienden.

TIP 2: Hurry up

Je zult net zien dat die ene locatie/fotograaf/trouwauto niet meer beschikbaar is op jullie trouwdag. Vaak zijn er genoeg andere opties maar het is niet wat je in eerste instantie in gedachte had. Zorg dus dat je vroegtijdig afspraken maakt en reserveer jullie trouwdatum voordat een ander bruidspaar jullie misschien voor is.

TIP 3: Ceremoniemeester

Iemand die het tijdschema bewaakt, iemand die vragen kan beantwoorden van de cateraar / trouwambtenaar / bruidsfotograaf / daggasten, iemand die dubbel checkt of alles en iedereen aanwezig is. Daar moet je jezelf niet druk over willen maken op de trouwdag.

Ook al denk je misschien dat jullie dag niet heel ingewikkeld is en dat je alles van tevoren al goed hebt geregeld, een ceremoniemeester is nooit een overbodige luxe.

TIP 4: Slecht weer

Nederland blijft qua weer altijd onvoorspelbaar en daarom kan het gebeuren dat het regent op jullie zorgvuldig voorbereide bruiloft. Laat je niet gek maken! Zorg dat je in je voorbereiding een slechtweerscenario opneemt. Denk na over een binnenlocatie, regel paraplu’s voor jezelf en de daggasten, regel toffe regenlaarzen voor onder de jurk en vooral: Laat je humeur niet verpesten. Het weer kunnen we niet veranderen dus we moeten er mee dealen. Blijf positief en straal als de zon, dan is die regenbui snel vergeten.

10 handige tips voor een onvergetelijke trouwdag

TIP 5: Plan een loveshoot

De meeste bruidsparen komen niet dagelijks op de foto. Daarom kan het soms behoorlijk spannend en onwennig zijn om op je trouwdag opeens vol in de picture te staan. Om alvast te wennen zijn er veel bruidsparen die ter voorbereiding op hun trouwdag een loveshoot doen bij de fotograaf die ook hun bruiloft fotografeert. Op deze manier leer je de fotograaf beter kennen en jullie raken alvast een beetje gewend aan de camera. En de foto’s die gemaakt worden kunnen jullie natuurlijk perfect gebruiken voor jullie uitnodigingen!

Een loveshoot kan overal plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan het strand, in een bos of misschien wel lekker thuis.
Loveshoot plannen kan hier: Plan een loveshoot

TIP 6: Go unplugged!

Speciaal voor jullie trouwdag hebben jullie een professionele trouwfotograaf ingehuurd, maar net op een belangrijk moment staat je iets te fanatieke tante recht voor de lens van de fotograaf. Alle gasten, inclusief vrienden en familie, willen jullie graag vastleggen, maar daar had je toch die fotograaf voor? Maak kennis met het fenomeen dat uit Amerika is over komen waaien: de unplugged wedding. Laat de daggasten echt genieten van jullie trouwdag en zorg dat ze hun mobiele telefoon of compact camera in de tas laten.

Je kunt er voor kiezen volledig unplugged te gaan of bijvoorbeeld alleen tijdens de ceremonie de gasten (laten) verzoeken om geen foto’s te maken.

TIP 7: First look

Het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien op jullie trouwdag hoeft niet per se bij de trap of in de deuropening te zijn. Waarom niet lekker naar buiten? Bijvoorbeeld in de tuin, op de oprit of zelfs op de locatie van de fotoshoot. Laat dit idee eens door je heengaan en bedenk hoe de spanning zich mooi op kan bouwen omdat je weet dat de bruidegom eraan komt lopen. En je vervolgens alle ruimte en vrijheid hebt op het moment suprême. Ik zou het wel weten!

trouwfotograaf Sneek friesland fotoshoot

TIP 8: Familytime 

Het is natuurlijk bijzonder om met de aanwezige daggasten op de foto te gaan. Maar mijn advies is wel om het kort te houden. Langer dan een half uur lang lachend met verschillende groepjes op de foto gaan kan vermoeiend zijn. Houd desnoods de groepen wat groter zodat wel iedereen erop staat maar je niet te veel verschillende opstellingen krijgt. Zorg dat de ceremoniemeester een overzicht heeft en laat deze ook de mensen verzamelen.

TIP 9: Vergeet de camera

Een trouwfotograaf is aanwezig om jullie geluk vast te leggen. Alleen hoef je daarvoor niet bezig te zijn met de camera of met de fotograaf maar met elkaar. De camera doet er niet toe en mag je de hele dag negeren. Hoe meer spontaniteit en interactie jullie met elkaar hebben, des te meer je dit terug gaat zien in de foto’s. Dit is misschien wel de meest lastige tip die erbij zit, met name tijdens de fotoshoot.

TIP 10: Last but not least voor handige tips voor een onvergetelijke trouwdag

De beste tip die ik kan geven: Geniet! Met volle teugen! Voor je het weet is jullie trouwdag voorbij dus haal eruit wat er in zit.

Facebook
Pinterest

LEUK? KIJK DAN NOG EVEN VERDER