FOTOGRAAF FRIESLAND

Fotograaf Friesland - NL

Friezen zijn trots! En zelf kan ik me ook een trotse Fries noemen. Ik heb de Friese trekjes waarvoor we geroemd worden: Nuchtere kijk op het leven, eerlijkheid is een groot goed en “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat”.

En dat zie je terug in mijn foto’s en mijn werkwijze. Niet teveel glitter en glamour maar een realistische registratie van alle momenten op een trouwdag. Onopvallend aanwezig maar altijd daar wanneer het moment er is.

Ik ben Frank Meester, getrouwd en drie kinderen, woonachtig in Joure maar inzetbaar in heel Friesland en daarbuiten. Ruim 12 jaar heb ik gediend bij de Koninklijke Landmacht en ook daar werkzaam geweest als fotograaf. Nu sinds een aantal jaren volop fotograaf, met als specialisatie trouwfotograaf.

Het lijkt me erg leuk om met jullie kennis te maken en te horen wat jullie plannen zijn voor de grote dag!

Fotograaf Friesland
kitesurfen mirnser klif

Fotograaf Fryslân - FRL

Friezen binne grutsk! En ik kin my sels in grutske Frysk neame. Ik ha de Fryske skaaimerken foar wa’t wy priizge wurde: 

Nuchter, earlikens is in geweldich ding en “As `t net kin sa`t it moat, dan moat it mar sa`t it kin.”.

En dat is yn myn foto ‘s en myn metoade reflektearre. Net te folle glitter en glamour mar in realistyske registraasje fan alle mominten op in houliksdei. Unmjitlik oanwêzich mar altyd der as it momint er is.

Ik bin Frank Meester, troud en trije bern, wenje op ‘e Jouwer, mar kin yn Fryslân en fierder ynsetten wurde. 

Foar mear as 12 jier tsjinne ik by it Keninklike Nederlânske leger en wurke dêr ek as fotograaf. No foar in tal jierren fotograaf, spesjalisearre as houlikfotograaf.

Ik soe graag ris mei jimme om ‘e tafel wolle sitte en hearre wat jimme plannen binne foar de grutte dei!

Veluwe fotoshoot

KWALITEIT

In deze tijd van digitale fotografie is het aantal trouwfotografen nog nooit zo groot geweest. Het lijkt bijna alsof iedereen die een camera vast kan houden zichzelf bruidsfotograaf noemt. Elke fotograaf verdient het natuurlijk om uiteindelijk de stap te nemen om een bruiloft te fotograferen maar naar mijn idee wordt deze stap nogal eens te snel genomen. Helaas is er daarom een groot verschil te zien in kwaliteit tussen de gerenommeerde trouwfotografen en de beginnende collega’s.

Is dat nou zo erg kun je nu denken. Ik denk van wel. Je trouwt (meestal) maar een keer in je leven en die ene dag kan al duur genoeg zijn. Toch ben je een dief van je eigen portemonnee wanneer je kiest voor kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Ik heb mij de afgelopen jaren ontwikkeld als fotograaf en heb geïnvesteerd in opleidingen, cursussen en materialen. Al deze zaken dragen bij aan de kwaliteit die ik lever in mijn foto’s en trouwalbums.

ONGEDWONGEN

Jullie trouwdag is al spannend en druk genoeg. Het laatste wat je kunt gebruiken is een fotograaf die al je aandacht vraagt en van alles van je verwacht.

Ik bereid mijn bruiloften altijd goed voor en weet in grote lijnen wat ik op jullie trouwdag kan verwachten. Toch laat ik ruimte over in mijn voorbereiding voor het onverwachtse. Want neem van mij aan: Het gaat nooit helemaal zoals jullie van tevoren hadden gepland. Doordat mijn voorbereiding niet volledig is dichtgetimmerd raak ik niet snel in de stress als het allemaal wat anders loopt.

Mijn ervaring is dat met name in Friesland niet iedereen heel erg zitten te wachten om te gaan poseren voor een fotograaf. Mijn doel is om het allemaal een beetje ontspannen te houden. Wees lekker jezelf dan komen de goede foto’s vanzelf.

DUIDELIJKHEID

Als je mijn website en werkwijze bestudeerd kom je erachter dat ik graag duidelijk ben.

Mijn reportages zijn onderverdeeld in pakketten, reiskosten en reistijd zijn inbegrepen en na jullie bruiloft ontvangen jullie ten alle tijde een trouwalbum en een ruime selectie foto’s in hoge resolutie. Helemaal voor jullie!

Wat ik zou kunnen doen is een bruiloft binnenslepen met spectaculaire kortingen, aantrekkelijke prijzen bij afname van meerdere foto’s, stunten met vroegboekkorting, etc.

Maar dat wil ik niet! Mijn vak is mijn passie. Ik wil jullie het mooiste product leveren en dat jullie mijn ambassadeur worden tegenover jullie familie en vrienden. Die Frank Meester, die moet je hebben! Dan weet je waar je aan toe bent en ben je verzekerd van een goede fotograaf.