Landgoed Salentein

10 toffe trouwlocaties in Nederland

Toffe trouwlocaties in Nederland

Als trouwfotograaf kom je nog eens ergens

Als fotograaf kom je nog eens ergens en als trouwfotograaf al helemaal. Ik ben in de gelukkige positie dat ik Friesland al een tijdje ben ontgroeit en dat ik inmiddels door heel Nederland de mooiste en bijzonderste bruiloften mag fotograferen. En daarom dacht ik dat het wel een keer interessant zou zijn om een aantal mooie locaties te delen, wie weet heb je er wat aan.

Trouwlocaties in Friesland

Zoals gezegd ben ik inmiddels door heel Nederland actief als bruidsfotograaf maar ik denk dat de helft van mijn trouwerijen nog steeds in Friesland plaatsvinden, de rest is dus ‘ergens in Nederland’. Daarom trap ik dit artikel af met een aantal trouwlocaties in mijn mooie provincie Friesland.

De locatie waar ik het meest ben geweest is denk ik wel De Pollepleats in Westhem. Een prachtige boerderij ‘in the middle of nowhere’ maar toch goed te bereiken, ook als gasten van buiten Friesland komen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor het bruidspaar en de gasten om te blijven slapen want het voor velen een aantrekkelijke locatie maakt. 

Voor de ceremonie heb je erg veel keuzes waar je deze plaats wilt laten vinden. Op de steiger, een overdekt terras, in het gras, aan het water en ook binnen als dat nodig mocht zijn vanwege slecht weer. En deze variatie maakt het dat het voor mij als fotograaf ook interessant blijft. 

Bruiloft Pollepleats

Nog eentje die ik vaker heb bezocht is Stania State in Oentsjerk. Een mooi landgoed net buiten Leeuwarden en dus met name vanuit de verschillende uithoeken van Friesland goed aan te rijden. Tot nu toe heb ik het geluk gehad dat de trouwceremonies buiten plaatsvonden (of elders, bv. het stadhuis in Dokkum) want de ceremoniezaal van Stania State schijnt niet de meest fotograafvriendelijke plek te zijn als ik collega fotografen mag geloven. Wie weet ga ik het zelf nog een keer ondervinden.

Stania State Oentsjerk trouwlocaties

Voordat ik nog een paar eervolle vermeldingen doe van andere Frieze trouwlocaties wil ik nog graag 1 locatie eruit lichten omdat ik deze gewoon erg tof vind, namelijk Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Of het komt door de prachtige bruiloft van Wouter en Joscha of door de magische plek aan de rand van het bos, ik heb erg goede herinneringen aan deze plek. Prachtig licht door de hoge ramen van de trouwzaal, de fantastische omgeving en de hele entourage daar maakt het erg bijzonder.

landgoed lauswolt golfbaan

Eervolle vermeldingen van Frieze trouwlocaties

Omdat ik over elke trouwlocatie wel iets moois kan vertellen maar het toch een beetje leesbaar wil houden noem ik nog een aantal locaties.

Waar mogelijk link ik door naar een bruiloft die ik daar heb gefotografeerd.

Lokaal 55Emiel en Francien
Tsjerke TerherneGérieke en Fardou
Mallemok SlotenJurjen en Jildou
De PeanJuul & Laurens

Trouwlocaties in de rest van Nederland 🙂

Dan blijft de rest van Nederland over. De ene provincie heb ik vaker bezocht als de ander maar ik pik er gewoon een aantal willekeurige favorieten tussenuit.

Laat ik beginnen met een locatie waar ik vooral ook een fijne gedachte aan over heb gehouden dankzij een geweldig lief bruidspaar.

Paviljoen Puur ligt temidden van Fort Diemerdam en als je buiten trouwt dan zit je tussen de bunkers en verdedigingswallen van het oude fort wat natuurlijk prachtig is. Maar ook het paviljoen zelf is erg fotogeniek en een van de meest bijzondere trouwlocaties die ik ken.

Paviljoen Puur

Nog twee forten die ik het afgelopen jaar mocht toevoegen aan mijn lijstje met feestlocaties zijn Fort Altena waar Marco en Lianne elkaar het ja-woord gaven en Fort ’t Hemeltje in Houten waar ik René en Sanne hun trouwfotograaf mocht zijn.

Landgoed Salentein

Als laatste wil ik dit bijzondere landgoed nog graag laten zien: Landgoed Salentein in Nijkerk. Super idyllische locatie met veel mogelijkheden en verschillende vertrekken waar je je dus ook met slecht weer niet druk hoeft te maken dat je trouwdag in het water valt.

Bij de bruiloft van Joran en Hester was dit absoluut niet aan de orde want zij hadden prachtig weer op hun trouwdag en trouwden lekker buiten.

Salentein trouwlocatie

Ook voor de rest van het land natuurlijk nog een paar trouwlocaties die ik nog graag wil noemen:

AgnietenbergJos en Emma
AllersmaborgBruiloft Remco en Mathilde
RietlandRuben en Hanna

Ik weet natuurlijk niet waarom je dit artikel aan het lezen bent. Wellicht was je op zoek naar de populairste trouwlocaties en kwam je dit artikel tegen. Misschien was je wel op zoek naar een fotograaf voor jullie trouwdag. Of alleen omdat ik dit artikel ergens heb gedeeld. Eigenlijk maakt het niet uit voor wat ik je mee wil geven: Als ik je ergens mee kan helpen dan sta ik graag voor je klaar. Na tientallen bruiloften en vele jaren als trouwfotograaf weet ik inmiddels een beetje hoe bruiloften in elkaar steken en wat bv. valkuilen kunnen zijn in de zoektocht naar een bepaalde leverancier voor jullie trouwdag.

Facebook
Pinterest

LEUK? KIJK DAN NOG EVEN VERDER