GALLERIES

    Veel gestelde vragen

    Veel gestelde vragen


    Trouwen is geen alledaagse bezigheid en roept daarom nogal wat vragen op. Voor wat betreft trouwfotografie wil ik op deze pagina alvast wat van deze vragen beantwoorden. Hebben jullie een vraag die er niet tussenstaat stuur mij dan een mailtje, zodat ik hem hopelijk alsnog kan beantwoorden.

    Wauw, we vinden je foto’s mooi! Hoe nu verder?
    Als jullie de trouwdatum mailen dan laat ik weten of ik nog beschikbaar ben. Ik kom dan graag een keer een kop koffie met jullie drinken om te kijken of het klikt.

    We houden een kleine bruiloft en willen graag minder dan 6 uur fotografie. Kan dat ook?
    Ik vind het belangrijk om het complete verhaal te vertellen en dat is ook de reden dat ik een minimum van 6 uur heb ingesteld. In het hoogseizoen (april t/m september) neem ik sowieso geen kortere reportages aan. In het laagseizoen maak ik wel eens uitzonderingen, op basis van beschikbaarheid natuurlijk. Bij minder dan 6 uur fotografie zijn de kosten in overleg, het kan zijn dat ik dan bijvoorbeeld de reiskosten wel apart moet doorberekenen.

    Is er nog iets aan de prijs te doen?
    Nee. De prijzen zijn gebaseerd op de grote hoeveelheid uren die ik in iedere bruiloft steek. Niet alleen op de dag zelf, maar ook vooraf en vooral na de bruiloft als ik alle foto’s ga uitzoeken en bewerken. Denk daarbij nog eens aan de kosten voor mijn camera’s en lenzen, kantoorruimte, computers, back-upschijven en de nodige software. Ik geef dus geen korting.

    Wat vind je zo leuk aan bruidsfotografie?
    Een hele dag doorbrengen met mensen die verschrikkelijk gelukkig zijn met elkaar – het bruidspaar, hun familie, hun vrienden – is elke keer weer een fantastische belevenis! Ik hou van de emoties van de dag, het anticiperen op de momenten en de mooie dingen die jullie tegen elkaar zeggen. En ik weet dat mijn foto’s een deel van jullie familiegeschiedenis gaan worden, die jullie gaan laten zien aan jullie kinderen en kleinkinderen.

    Wat fotografeer je allemaal op onze dag?
    Het liefst ben ik er al tijdens de voorbereidingen bij. Dan kan ik alle details zoals de jurk, schoenen, make-up en natuurlijk alle andere zaken fotograferen. Natuurlijk gaan we ook prachtige foto’s tijdens een fotoshoot maken. De ceremonie, receptie, toast en taart worden natuurlijk ook niet overgeslagen. En ik ben altijd in voor een feestje, dus als jullie willen kan ik de openingsdans en het feest ook nog fotograferen.

    Hoeveel tijd moeten we rekenen voor de fotoshoot?
    De fotoshoot duurt ongeveer 1-2 uur. Probeer het dus een beetje ruim in te plannen in jullie draaiboek. Houd er rekening mee dat jullie een mooie jurk en pak aanhebben en dan gaat het allemaal iets langzamer dan jullie gewend zijn. De reistijd van en naar de fotolocatie ook nog een onderdeel om rekening mee te houden.

    Hoe snel krijgen we de foto’s en het album?
    Binnen 2-4 weken ontvangen jullie de geselecteerde en bewerkte foto’s. Levering van het trouwalbum duurt gemiddeld 4 tot 8 weken.

    Mogen we zelf meedenken over de indeling van het trouwalbum, of bepaal jij dat?
    Het trouwalbum is natuurlijk iets waar jullie de rest van jullie leven naar zullen kijken, en daarom wil ik ook dat jullie daar 100% gelukkig mee zijn! Dat is ook de reden dat ik jullie mee laat beslissen over het album. Na de bruiloft plaats ik jullie foto’s zo snel mogelijk in een online gallery. Daarna ga ik bezig met het ontwerp van het trouwalbum, naar eigen inzicht. Deze kunnen jullie online doorbladeren, zodat jullie deze samen rustig kunnen bekijken. Aan de hand van de online gallery kunnen jullie kijken of jullie favoriete foto’s in het album verwerkt zitten. Als jullie de wijzigingen hebben doorgegeven ga ik het album aanpassen en stuur ik jullie een tweede digitale proefdruk. Als jullie je goedkeuring hebben gegeven gaat het album naar de drukker.

    Hoeveel foto’s krijgen we?
    Meer dan er in een album passen en genoeg om je hele bruiloft goed in beeld te brengen. Soms zijn het er 250, soms 350, allemaal afhankelijk van het aantal fotogenieke momenten en de tijd dat ik aanwezig ben.

    Zijn er verder nog kosten waar we rekening mee moeten houden?
    De pakketten die ik lever zijn al behoorlijk compleet en brengen geen onverwachtse kosten met zich mee. Maar er zijn natuurlijk wel mogelijkheden om het pakket uit te breiden. Denk hierbij aan een loveshoot, ontwerp van de uitnodiging of een groter formaat album.

    Wat als jij als fotograaf ziek wordt?
    Ik ben gelukkig bijna nooit ziek. Maar mocht het onverhoopt toch voorkomen dan heb ik collega fotografen die ik altijd kan bellen als ik ziek ben.