GALLERIES

  What’s in my bag

  Wat zit er allemaal in mijn fototas? Dit wil ik jullie graag laten zien om twee redenen. Regelmatig krijg ik de vraag van bruidsparen of daggasten over de materialen die ik gebruik tijdens een trouwdag. Reden 2 is omdat de meeste fotografen best wel trots zijn op de spullen die ze hebben omdat ze er hard voor hebben gewerkt en omdat ze weten hoe belangrijk deze spullen voor ze zijn. Ik ben er ook zo een.

  Om te beginnen natuurlijk de camera’s (de body’s). Ik heb gekozen voor Canon EOS 6D en daar heb ik er twee van.

  Waarom twee camera’s?

  Ik vertrouw bijna blind op mijn materialen. Toch kan het zomaar een keer gebeuren dat er iets gebeurd met een van de camera’s en heb ik dus altijd een reserve bij me. Daarnaast is het ook praktisch omdat je minder lenzen hoeft te verwisselen gedurende de dag. Minder wisselen betekend minder kans op stof in de camera en lens en het is natuurlijk sneller.

  Waarom twee dezelfde camera’s?

  Wat je vaak leest is dat iemand een hele goede camera heeft en een (qua specificaties) minder goede camera. Ik wil gewoon twee hele goede camera’s. Ten eerste wil ik niet twijfelen over welke camera ik moet pakken in bepaalde situaties en ik wil niet het risico lopen dat mijn beste camera stuk gaat en ik de rest van de dag foto’s maak met de backup camera.

  FMF20160323-12

  Bij spiegelreflexcamera’s horen natuurlijk losse objectieven. Dat is natuurlijk ook gelijk de kracht van deze camera’s want je kunt voor elke situatie de beste lens erop zetten.

  En ik ben er maar wat blij mee want tijdens een bruiloft heb je veel uiteenlopende situaties. Van veel licht tot weinig licht, van bruidspaar tot grote groepen en van veraf tot dichtbij. Elke situatie vraagt om andere instellingen en bijvoorbeeld een lichtsterke lens kan je uit de brand helpen in die gevallen.

  Om te beginnen kun je de Canon 24-70 f2.8 II in mijn tas vinden. Theoretisch zou ik hier een complete bruiloft mee kunnen fotograferen. Hij heeft het juiste zoombereik, hij maakt superscherpe foto’s en is weerbestendig. Een hele goede allrounder. De Sven Kramer onder de lenzen, zullen we maar zeggen.

  FMF20160323-9

  Toch zitten er nog meer lenzen in mijn tas. Eerder had ik het al over lichtsterke lenzen en daar heeft de Canon een minpuntje. Voor het gros van de situaties is een diafragma van f2.8 voldoende maar als het allemaal wat lastiger wordt qua licht dan is een groter diafragma zeker wenselijk. Daarnaast geeft een groter diafragma meer scherptediepte en dat is creatief gezien natuurlijk weer erg interessant.

  Ik ben begonnen met de Sigma 35 mm 1.4 Art en heb mijn collectie uitgebreid met de Sigma 50 mm 1.4 Art. Dit zijn zogenoemde prime lenzen wat betekend dat ze niet kunnen zoomen. Met name het dichterbij halen van een onderwerp doe ik dus met mijn voeten. Dit daagt mij uit om te bewegen en dichterbij te komen voor het beste plaatje. Het resultaat is dat je foto’s krijgt die je het gevoel geven alsof je er middenin zit en niet het gevoel dat je op vierde rij zat in het stadhuis.

  Dit is toch wel een prachtig paartje zo met zijn tweeën en ik ga nog heel veel plezier met ze beleven!

  FMF20160323-16

  Het liefst fotograaf ik met natuurlijk licht en gebruik ik geen flitsers. Toch ontkom je er ‘s avonds niet aan en kun je maar beter zorgen dat het goed is. Daarom heb ik twee Canon 430EX III-RT Speedlite flitsers. De ene flitsers zit meestal op de camera en nummertje twee staat ergens in de zaal. Hiermee creëer je een extra lichtpunt en komen de gasten of het bruidspaar mooi los van de achtergrond.

  FMF20160323-7

  Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de foto’s die gemaakt zijn veilig worden opgeborgen en is het belangrijk dat ik voldoende opslagcapaciteit heb. Met bijna 120 GB aan opslag is dat geen probleem.

  FMF20160323-19

  Naast deze spullen heb ik nog een GorillaPod, extra accu’s, extra batterijen en allerlei losse materialen bij mij. In ieder geval voldoende om goed beslagen ten ijs te komen en onvergetelijke foto’s te maken van jullie trouwdag!

  BewarenBewarenBewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewarenBewarenBewaren

  PREV. ITEM Boeket strand NEXT ITEM Bruidsfotografie Flevoland
  BY:
  Frank Meester
  ×
  12/10/2015