award bruidsfotografie

Awardwinning trouwfotograaf

Twee Masters Awards!!

Eindelijk! Na tal van keren uitzoeken, selecteren en insturen heb ik dan eindelijk een prestigieuze award gewonnen bij de Masters of Wedding Photography!! Of nog beter gezegd, ik heb er gelijk TWEE gewonnen šŸ™‚

Sinds 2014 reikt de Masters of Wedding Photography elk kwartaal een beperkt aantal awards uit aan professionele trouwfotografen in de Benelux. Hierdoor creĆ«ren zij voor bruidsparen een actueel en eerlijk beeld van de beste hedendaagse trouwfotografie. 

En die hedendaagse trouwfotografie is al lang niet meer zoals het vroeger was waarbij de statische, geposeerde en ongemakkelijke trouwreportage de belangrijkste taak van de trouwfotograaf op een trouwdag was.

Juist de onverwachtse, grappige, emotionele en gekke momenten weten te vangen op een kenmerkende eigen manier is waar je als trouwfotograaf tegenwoordig in uit kan blinken.

En dat is ook de reden dat ik trots ben op deze twee awards. Als bevestiging van het harde werken, het voortdurende observeren, het onverwachtse verwachten, durven te fotograferen wanneer het ongemakkelijk wordt en het geduld te hebben om de juiste momenten weten te vangen.

Daarom wil ik ook best wel wat meer vertellen over de foto’s die een award hebben gewonnen. Want misschien lijken het op het ook geen moeilijke foto’s, stiekem komt er nog wel wat bij kijken.

awardwinning trouwfotograaf 2021

Als je het over momentum hebt dan is deze foto natuurlijk wel een schoolvoorbeeld. Want met een kurk die met meer dan 40 km/u uit de fles knalt heb je niet heel veel tijd om na te denken. Maar ook: Wanneer gaat ie komen? En wat gaat de reactie worden van het bruidspaar en de gasten.

Compositie, camera instellen, focussen. Die zaken moet je al geregeld hebben voordat het moment er is. En dan is het een kwestie van timen wanneer de kurk gaat komen en rammen! High Speed en hopen dat je buffer niet volloopt voordat het moment daar is.

And the rest is history!

award foto

Deze foto is iets minder ingewikkeld qua timing maar toch had ik hem gemakkelijk kunnen missen. Want ik had gewoon kunnen wachten tot ‘het juiste moment’ daar was. Dat de kleine meid haar naam/krabbel/kruisje ging zetten en klaar. Alleen dan had deze foto hier nu niet gestaan.

Juist die momenten er tussenin bepalen jouw stijl en werkwijze als fotograaf. Daar kun je in uitblinken omdat dat de momenten zijn die een bruidspaar zich niet bewust herinnerd en dus extra verrast zijn met zulke bijzondere foto’s.

Of mijn leven verder is veranderd nu ik een awardwinning trouwfotograaf ben? Nee hoor, het leven gaat gewoon weer door en ik moet er gewoon weer net zo hard voor blijven werken. Of misschien nog wel harder!

Facebook
Pinterest

LEUK? KIJK DAN NOG EVEN VERDER