bruidspaar Niehove

Het verhaal achter de foto – Niehove

Het dorpje Niehove

Bruiloft-Ingrid-Wouter-841

Als bruidsfotograaf kom je overal en nergens. En dus ook op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en wellicht nog nooit gehoord hebt. Zo was het ook toen ik bij Wouter en Ingrid was om kennis te maken in het Groningse Aduard. Omdat dit niet de regio is waar ik echt bekend ben was ik wat meer aangewezen op de lokale bekendheid van het bruidspaar. En dat zat gelukkig helemaal goed want het grootste deel van de locaties was al bekend en ze kenden mooie locaties om foto’s te maken.

Een van de locaties welke naar voren kwam was het dorpje Niehove. Nooit van gehoord.  Dus ging Wouter op zoek naar een aantal plaatjes op internet om te laten zien hoe het eruit zag. Een van de afbeeldingen waar hij bij langs scrolde was onderstaand schilderij.

Gelijk toen ik dit schilderij voorbij zag komen wist ik het. Er moest een foto komen zoals dit schilderij maar dan met een bruidspaar erbij. Gelukkig was het uiteindelijk geen topweer op de trouwdag en hing er redelijk wat bewolking boven Niehove. Dit doet het toch altijd beter op de foto dan wanneer er geen wolkje aan de lucht is.

Niehove is op een wierde gebouwd, bij Friezen beter bekend als een terp. Dit maakt het natuurlijk erg fotogeniek omdat het hoger gelegen is en de weg echt naar het dorp omhoog loopt.

Schilderij Niehove

Facebook
Pinterest

LEUK? KIJK DAN NOG EVEN VERDER