Trouwfotograaf Flevoland

Het verhaal achter de foto – Oud en nieuw

3, 2, 1 - HAPPY NEWYEAR!!!

Bijzondere verzoeken heb ik in de afgelopen jaren regelmatig gekregen en over het algemeen ga ik deze niet uit de weg. Maar het verzoek wat ik deze keer kreeg was toch wel eentje om even over na te denken.

Rik en Eveline hadden mij een aantal maanden eerder gezien toen ik de bruiloft van Eelco en Marloes mocht fotograferen. Gelukkig was mijn aanwezigheid en vooral het resultaat voldoende reden voor Eveline en Rik om eens een keer kennis te maken. De aap kwam al redelijk snel uit de mouw dat ze een bijzondere trouwdatum in gedachten hadden. Voor hun eerst zaak om uit zoeken of er genoeg mogelijkheden waren qua catering, BABS en natuurlijk een fotograaf. Want zeg nou zelf, 31 december 2015 is niet echt een datum die je vaak op een trouwkaartje voorbij ziet komen.

Aangezien oud en nieuw toch van oudsher een familieaangelegenheid is, althans in mijn geval, was het toch wel even belangrijk dit met het thuisfront te overleggen. Maar zoals zo vaak is mijn lieve vrouw niet de moeilijkste en gunde ze mij deze bij voorbaat bijzondere bruiloft. Gelukkig was de catering en de BABS ook geen probleem en stond de datum vast.

Ik moet eerlijk bekennen dat het grootste deel van de dag aanvoelde als elke andere bruiloft. Het gevoel van oud en nieuw was overdag bij mij nog ver te zoeken want je bent tenslotte ook ‘gewoon’ aan het werk. Maar uiteindelijk kwam het uur van de waarheid dan toch steeds dichterbij! De band was inmiddels al aardig los aan het gaan en de sfeer zat er goed in. De champagneglazen en -flessen werden al over de zaal verspreid en het bruidspaar naam hun plek in op het podium. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – HAPPY NEWYEAR!!!!!

En daarmee komen we dus bij het echte moment van de foto. Een samensmelting van bruisende champagne, confetti uit de zojuist ontstoken confettikanonnen en een podium vol met uitzinnige mensen resulteerde in deze feestelijke en memorabele foto.

Ik voelde toch wel een juichmomentje van binnen toen ik na dit spektakel de foto’s terug ging kijken achter op de camera. Je voelt dat er iets tussen moet zitten omdat het zo’n bijzonder moment is maar het blijft spannend. Want los van het moment moet het ook goed zijn. De instellingen van de camera, de flitser en de compositie, alles moet samenkomen op dat ene moment.

 

 

Facebook
Pinterest

LEUK? KIJK DAN NOG EVEN VERDER